Svijet

Aбдулах: Реизбор Карзаија је нелегалан и нелегитиман

КАБУЛ - Три дана након што се повукао из другог круга предсједничких избора у Авганистану Абдулах Абдулах оцијенио је данас да је реизбор Хамида Карзаија нелегитиман и нелегалан и да постоји опасност да ће се продубити политичка криза која је парализовала земљу више од два мјесеца.


Бивши министар иностраних послова Абдуллах изјавио је да је његова одлука да се повуче донесена због тога што вјерује да ће избори поново бити лажирани као што је био споран и први круг.

"Ова одлука није заснована легално и влада која буде формирана на оваквој одлуци не може да буде легитимна", изјавио је Абдулах током свог првог појављивања у јавности од када су саопштени резултати.

Абдулах је додао да влада која долази на власт без подршке народа не може да се бори против терористичких пријетњи, незапослености, сиромаштва и са стотину других проблема.

"Таква влада која буде формирана након такве одлуке не може да уведе закон и ред и не може да се бори против корупције", изјавио је Абдулах.

Међутим, Карзаији који је на челу државе од краја 2001. године и свргавања талибана, добио је честитке међународне заједнице а Бијела кућа сматра га легитимним предсједником државе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog