Svijet

Жак Ширак: Нисам измишљао радна мјеста

ПАРИЗ - Бивши француски предсједник Жак Ширак демантовао је да су у вријеме док је био градоначелник Париза била "измишљена" нова радна мјеста.


Жак Ширак је потврдио да су сва радна мјеста док је био градоначелник Париза од 1977. до 1995. године са разлогом постојала.

Бивши француски предсједник се прошле седмице појавио пред судом за прекршаје због 21 радног мјеста за које се сматра да су била фиктиван те да су ти сарадници у ствари радили за његову политичку партију.

"Не постоји ништа због чега бих се стидео. Сва радна мјеста су постојала са разлогом и била су у служби града и градоначелника Париза", изјавио је Ширак.

Он је додао да то укључује и 21 радно мјесто за које му приговарају да су измишљена и навео да су свио они радили у корист Парижана.

Ширак се терети да је фиктивно запошљавао људе из своје партије на пословима у градској скупштини како би финансирао политичку кампању. Неки од оних који су се налазили на платном списку градске скупштине никада нису ни крочили у општинска здања.

Ширак је поновио да је био први градоначелник пријестонице, којом је некада руководио управник, па је зато морао да направи много нових радних мјеста.

"Дошао сам савим сам и нисам могао да све сам обављам. Данас ми приговарају да сам запошљавао лица која нису имала везе са општинским пословима што формално негирам", изјавио је Ширак.

Бивши предсједник је додао да са спокојем и одлучношћу чека и нада се да ће што прије бити суђење.

"Једина ствар која је важна је правда не очекујем ни попустљивост ни милост", нагласио је Ширак.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog