Svijet

Teксас: Психолог убио 12 америчких војника

КИЛИН - Психолог у америчкој војсци мајор Нидал Малик Хасан отворио је ватру из два пиштоља у бази Форт Худ у Тексасу, при чему је убијено 12 а рањено 31 лице, саопштили су данас војни званичници, додајући да је осумњичени погођен са неколико хитаца али да је жив.


Америчке војне власти саопштиле су да је мајор Нидал Малик Хасан бринуо о војницима рањеним у иностранству и током припрема за одлазак у мисије у стране земље.

"Истрага је у току али према прелиминарним резултатима напад је извршио један човјек. Нападач није мртав али је под нашим надзором и у стабилном здравственом стању", рекао је командант базе Форт Худ генерал Роберт Кон.

Према његовим ријечима, нападач је погођен са више хитаца. Претходно се сумњало да је нападача убила полиција након напада на највећу војну инсталацију на свијету.

На новинарско питање да ли је у питању терористички напад генерал Кон је одговорио "да се не може одбацити и та могућност али да докази не говоре тако".

Америчка војска саопштила је да је нападач отворио ватру у војном Припремном центру, групи зграда гдје припадници оружаних снага прплазе медицинске прегледе прије него што оду на задатке у иностранство.

Ово је један од најтежих напада у некој америчкој бази. У мају је амерички војник у бази у Багдаду пуцао и убио пет колега.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog