Svijet

Исламабад: Мотористи поново нападају војску

ИСЛАМАБАД - Наоружана лица на мотору пуцала су данас у Исламабаду на возило у коме се налазио један генерал и војник, што је трећи инцидент ове врсте у двије седмице у главном граду Пакистана, саопштила је полиција.


"Бригадни генерал и војник су рањени, али нису у животној опасности", изјавио је љекар у једној од двије главне градске болнице Насри Ахмад.

Полицијски официр Мохамад Азар рекао је да су два лица на мотору отворила ватру на возило које се кретало кроз резиденцијалну зону у Исламабаду.

Од када је пакистанска војска прије двије седмице покренула копнену офанзиву у Јужном Вазиристану, бастиону пакистанских талибана повезаних са ал Каидом, наоружана лица на мотору извршила су три напада на војне званичнике.

Бригадни генерал убијен је у нападу извршеном 22. октобра у Исламабаду док је 27. октобра један генерал избегао сличан напад.

Још нико није преузео одговорност за ова три напада.

Покрет Талибана Пакистана, чије самоубице су извршиле већину од око 300 напада у којима је погинуло више од 2 400 лица, сматра се одговорним и за ове нападе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog