Republika Srpska

Бритиш ервејз биљежи рекордне губитке

ЛОНДОН - Директор британског авиопревозника "Бритиш евејз" Вили Волш упозорио је данас раднике да се компанија у протеклих шест мјесеци суочила са најгорим губитком од више од 325 милиона евра и да су неопходна нова смањења трошкова.


Британски авиопревозник забиљежио је рекордан пад прихода у првих шест мјесеци ове године, који су према традицији, најпрофитабилнији период, док су радници најавили могућност штрајка током Божића што ће додатно отежати финансијске проблеме.

Виши суд јуче није издао налог против спровођења најављених мјера "Бритиш ервејза" за смањење трошкова, али је раднички синдикат "Јунајт", који покушава заустави смањење броја отпуштања чланова посаде поручио је да ће наставити са плановима о покретању штрајка који би могао тоталну обуставу пословања авиопревозника од 21. децембра па надаље.

У саопштењу "Бритиш ервејза" наводи се да је модел пословања далеко од доброг, пошто је јутрос пријављен предпорезни губитак од 325 милиона евра за период од 1. јануара до 30. септембра, што је велики пад у односу на око 58 милиона евра профита оствареног у истом периоду прошле године.

Компанија сада послује са дневним губитком од 1,8 милиона евра пошто није успјела да оствари довољне приходе током уобичајено профитабилне љетне сезоне.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog