Republika Srpska

Мањак у буџету Федерације се процјењује на 59 милиона

САРАЈЕВО - Уколико не буде побољшана наплата јавних средстава, мањак у буџету Федерације БиХ до краја године износиће 59 милиона КМ, а ако Међународни монетарни фонд /ММФ/ не одобри уплату друге транше кредита од 128 милиона КМ, минус у буџету биће 187 милиона КМ, преноси сарајевска штампа.


Федерални министар финансија Вјекослав Беванда изјавио је да је ребаланс за умањење буџета ФБиХ за 59 милиона КМ већ спреман и да ће морати бити стављен у процедуру.

Уколико не буду испуњени услови из стендбај аранжмана са ММФ-ом, рекао је Беванда, овој финансијској институцији може бити упућено ново писмо намјере у којем би било затражено одобрење новог аранжмана под другачијим условима.

"Брине и чињеница да су остали кредитори, попут Свјетске банке, који дају средства под изузетно повољним условима на чекању, јер сви желе видјети хоће ли ФБиХ испунити услове према ММФ-у", рекао је Беванда.

Да би испунила услове из стенд-бај аранжмана ФБиХ мора усвојити законе о ревизији корисника борачко-инвалидске заштите, платама и ријешити постојећи систем примања бенифицираних пензија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog