Republika Srpska

Влада РС: 110 милиона за социјално збрињавање

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Раде Ристовић изјавио је да је Влада РС до сада уложила око 110 милиона КМ за социјално збрињавање радника који су остали без посла у фирмама под стечајем и ликвидацијом.


Он је рекао да је до сада збринуто 35 000 радника и да је Влада РС једнина у окружењу која на овај начин води рачуна о радницима који су остали без посла у фирмама које су под стечајем и ликвидацијом.

Министар Ристовић је истакао да су у овој години у РС усвојени Закон о запошљавању страних држављања и лица без држављанства, Закон о измјени и допуни Закона о професионалној рехабилитацији, Закон о мирном рјешавању радних спорова и Закон о посредовању у запошљавању за вријеме незапослености.

Према његовим ријечима, у наредној години се очекује усвајње закона о заштити на раду који мора бити усклађен са Законом о привредним друштвима.

"Влада РС и Министарство рада и борачко инвалидске заштите РС проводе различите пројекте и законе који се односе на рад и борачко инвалидску заштиту, с циљем побољшања положаја радника и борачке популације", Ристовић новинарима у Источном Сарајеву.

Говорећи о ревизији борачких права и статусу бораца, министар Ристовић је навео да је до сада у 59 општина у РС прегледано око 27.800 докумената који се односе на борце од прве до шесте категорије, те да је пронађено 5.700 спорних рјешења.

Он је нагласио да је остало да се обради још око 22.000 предмета у овој области.

Ристовић је истакао да се планираном динамиком проводе пројекти стамбеног збрињавања борачке популације.

"Ово је свобухватан програм који су Влада РС и премијер Милорад Додик покренули и надам се да ће бити завршен до краја 2010. године", додао је Ристовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog