Društvo

Џодан: Од Месића нас ништа не изненађује

БАЊА ЛУКА - Предсједник Удружења Срба избјеглих из Крајине и Хрватске Петар Џодан рекао је данас да не изненађује изјава хрватског предсједника Стјепана Месића да размишља о помиловању ратног злочинца Мирка Норца.


"Од Месића ништа изненађујуће, јер је то човјек који очито није дозрео за озбиљну политику која даје сигурност грађанима једне државе. Срећа је што му истиче мандат и што ће стварно брзо отићи са функције", нагласио је Џодан.

Он је оцијенио да је Месић личност која иде од екстрема до екстрема и све што прича чини у стилу политике коју је проводио 1990. и 91. године, али да "понекад због Европе и свијета покушава да буде демократа".

Коментаришући Месићеве тврдње да су "испуњени неки услови који нису били у вријеме изрицања казне Норцу", Џодан је рекао да му није јасно који то услови могу бити ако је суд непобитно дошао до закључака да је Норац починио злочин.

"Одакле Месић може доћи до тих података. Очито да је тај човјек уплетен у све малверзације и криминалне радње у Хрватској. Његова активност позната је још од 1971. године", истакао је Џодан.

Месић је најавио могућност помиловања Норца, који је осуђен на 12 година затвора за ратне злочине на Србима у случају Госпић и неправоснажно на седмогодишњу затворску казну за Медачки џеп, тврдећи да су "испуњени неки услови који нису били у вријеме изрицања казне".

Врховни суд у Загребу од 16. до 20. новембра одлучиваће о жалбама на првостепену пресуду којом је генерал Рахим Адеми ослобођен, а генерал Мирко Норац осуђен на седам година затвора због ратних злочина над Србима у Медачком џепу 1993. године.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog