Republika Srpska

У Бањој Луци регионална конференција ЦЕФТА

БАЊА ЛУКА - У организацији Министарства трговине и туризма Републике Српске, а под покровитељством Владе РС, сутра ће у Бањој Луци бити одржана Регионална конференција земаља чланица Централноевропске зоне слободне трговине /ЦЕФТA 2006/.


"Циљ Конференције је размјена искустава у спровођењу Цефте, као и интензивирање међусобно корисних економских односа њених чланица", саопштено је раније из Министарства трговине и туризма РС.

Програмом рада Конференције предвиђена су уводна обраћања предсједника Владе РС Милорада Додика, министра трговине и туризма РС Предрага Глухаковића, предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића и министра спољне трговине и економских односа БиХ, Младена Зиројевића.

У оквиру Конференције биће одржана пленарна сједница и дискусије о темама којима ће бити обрађени различити аспекти предности и недостатака у провођењу Цефте, укључујући искуства из појединих земаља чланица, као и приједлоге за унапређење сарадње и отклањање проблема с циљем пуног провођења Цефте.

Потписнице Цефте су Србија, Хрватска, БиХ, Молдавија, Македонија, Албанија и тзв. Косово, које није позвано на конференцију у главном граду РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog