Republika Srpska

УИО: До краја мјесеца доставити нове цијене цигарета

БАЊА ЛУКА - Калкулације нових малопродајних цијена цигарета формираних у складу са Законом о акцизама у БиХ и Одлуком о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете, коју је усвојио Управни одбор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, порески обвезници дужни су доставити у Управу до 30. новембра, саопштено је из УИО БиХ.


У саопштењу се напомиње да ће се Одлука о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете примјењивати од 1. јануара 2010. године, те да ће се уз пропорционалну акцизу по стопи од 42 одсто обрачунавати и посебна акциза у износу од 0,30 КМ по паклици цигарета, док минимална акциза /пропорционална плус посебна/, не може бити мања од 0,80 КМ по кутији цигарета.

"Порески обвезници и друга лица која се баве прометом цигарета дужни су пописати залихе цигарета на дан 1. јануар 2010. године и пописне листе доставити надлежном регионалном центру Управе за индиректно опорезивање БиХ до 10. јануара 2010.године", наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су порески обвезници дужни да на затечене залихе цигарета утврђене у пописним листама обрачунају акцизу према новој Одлуци о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете, те до 10. јануара 2010. године уплате разлику између обрачунате и већ уплаћене акцизе, на Јединствени рачун УИО БиХ.

Цигаретама које су означене маркицама издатим од 1. јула до 31. децембра ове године може се прометовати најдуже три мјесеца од дана почетка примјене нове Одлуке о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете, а закључно са 31. мартом 2010. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog