Svijet

Путин осјећа носталгију за источноњемачким данима

МОСКВА - Руски премијер Владимир Путин, који је био агент КГБ у Дрездену у вријеме комунизма, рекао је да осјећа носталгију за бившом Источном Њемачком.


Путин је рекао да се добро сјећа времена када је постављен у Њемачкој у периоду од 1985-1990. године и контаката са источноњемачким колегама.

"Још се сјећам топлине и срдачности тих људи и веома сам им захвалан због тога. Што се тога тиче осјећам носталгију", рекао је Путин у интервјуу за телевизијски канал НТВ, поводом обиљежавања пада Берлинског зида.

Он је додао да Русија види како се развија садашња уједињена Њемачка и да Москва жели да сарађује са Берлином на новим основама.

"То наравно чини сваку носталгију секундарном", рекао је Путин, који је године проведене у Источној Њемачкој описао као веома занимљиве и добре.

Он је додао да су за њега односи Русије и Њемачке веома важни.

Упркос терету Другог свјетског рата Москва ужива боље односе са Берлином него већина других европских земаља, посебно у области трговине.

Путин је описао бившег њемачког канцелара Герхарда Шредера као свог пријатеља, али је нагласио да има одличне личне и пословне односе са његовим насљедником канцеларом Ангелом Меркел, иако је она из друге странке.

"Постоји јасно разумијевање да смо потребни једни другима, а то је најважније", истакао је Путин.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog