Svijet

Саудијска Арабија повратила територију од побуњеника из Јемена

ДУБАИ - Саудијска Арабија повратила је контролу на територијом коју су заузели јеменски побуњеници у пограничним сукобима прошле седмице, што је изазвало војни одговор Ријада, рекли су званичници.


"Ситуација је сада мирна, посебно у Џабал Дукану, гдје је војска потпуно преузела контролу", рекао је Калид бин Султан бин Абдул Азиз, савјетник министра одбране.

Он је додао да је "очишћено" планинско погранично подручје, али да се наставља инфилтрација шиитских побуњеника у неким областима.

Саудијска Арабија покренула је у четвртак нападе из ваздуха на побуњенике у сјеверном Јемену након што су шиитски герилци прешли границу и заузели област Џабал Дукан.

У међувремену, шиитски побуњеници саопштили су данас да су оборили борбени авион јеменске Владе на сјеверу земље.

"Наше противавионске батерије обориле су војни авион који је гађао село Разех", на јеменској граници са Саудијском Арабијом, рекао је портпарол побуњеника Мохамад Абдесалам.

Војни извор у јеменској пријестоници Сани признао је да се борбени авион руске производње Сухој се срушио, али да је ријеч о техничком квару.

Ово је трећи авион за који шиитски побуњеници Заиди тврде да су оборили од када је влада покренула офанзиву против њих 11. августа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog