Svijet

У Пешавару у данас још 12 мртвих

ПЕШАВАР - Најмање 12 људи погинуло је данас, а десетине су рањене у самоубилачком нападу на пијаци на сјеверозападу Пакистана, чија је мета био локални градоначелник, саопштила је полиција.


У нападу, који се догодио у граду Адазаи, 16 километара јужно од Пешавара, погинуо је и градоначелник, који је био познат по антиталибанским ставовима.

Пијаца је била пуна купаца и трговаца који продају козе уочи предстојећег муслиманског фестивала Еид.

Градоначелник Абдул Малик, за кога је првобитно јављено да је преживио напад, преминуо је, рекао је Сахбизада Анис, званичник у Пешавару.

Малик, који је некада био присталица талибана, недавно је промијенио страну и формирао локалну милицију као помоћ у борби против милитаната.

"Малик је до сада преживио неколико напада од када се окренуо против милитаната, али данас они су успјели у свом науму", рекао је Анис.

Шеф локалне полиције Абдул Сатар Кан рекао је да је 25 лица повријеђено и да су они пребачени у болницу. Он је потврдио да је погинуло 12 лица, међу њима и једна дјевојчица.

Милитанти су извели велики број напада у Пакистану посљедњих седмица убивши више од 300 цивила и војника у покушају да ослабе ријешеност Владе да настави операције против талибана и бораца Ал каиде у Јужном Вазиристану.

Влада је покренула офанзиву средином октобра у полуаутономном племенском региону, који су налази у близини авганистанске границе и гдје Влада скоро да нема утицаја.

Ова област постала је главно талибанско и уточиште Ал каиде у земљи.

Војска је саопштила да су у овим сукобима погинуле стотине милитаната, што талибани демантују.

Око 350.000 људи напустило је област сукоба.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog