Politika

НС РС: Данас о Приједлогу закона о здравственој заштити

БАЊА ЛУКА - Народна скупштина Републике Српске наставиће данас засједање разматрањем Приједлога закона о здравственој заштити.


У форми нацрта пред посланицима ће се наћи закони о извршењу кривичних санкција РС, о имовини и потраживањима којима управља Фонд за управљање некретнинама и потраживањима у власништву РС, те закони о измјенама и допунама Изборног закона РС, Закона о стечајном поступку и Закона о пољопривредном земљишту.

На дневном реду су извјештаји Законодавног одбора о аутентичном тумачењу појединих чланова закона о ПИО, о отпису потраживања и о пољопривредном земљишту.

Међу преостале 23 тачке су приједлози стратешког плана руралног развоја РС за период 2009-2015. година и Омладинске политике РС од 2010. до 2015. године, извјештаји Одбора за ревизију Народне скупштине РС о разматрању три извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора РС.

Посланици ће разматрати извјештаје Правобранилаштва РС за прошлу годину, о реализацији подстицајних мјера у пољопривреди за 2008. годину и Комисије за утврђивање имовине у државној својини у пољопривредним задругама, као и информације о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у РС и о стању и условима привређивања у прехрамбеној индустрији у РС за 2008. годину.

На дневном реду су и информације о провођењу Закона о концесијама и његовом утицају у сектору пољопривреде, шумарства и водопривреде, о реализацији Стратегије за развој породице у РС за период од 2009. до 2014. године и о провођењу Омладинске политике РС за првих девет мјесеци ове године, те о положају жена у руралним срединама у РС.

Наставак сједнице која је започела у четвртак, 5. новембра, заказан је за 10.00 часова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog