Svijet

''Гугл'': Мурдок нека уклони шта год жели

ЛОНДОН - Компанија "Гугл" саопштила је данас да милијардер Руперт Мурдок, уколико то жели, може да уклони садржаје које објављују његови медији са листе резултата претраживања интернета.


Мурдок је јуче оптужио "Гугл" за крађу текстова његове "Њуз корпорације" за свој сервис "Гугл њуз" и рекао да би могао да забрани њихово преношење када буде покренут систем наплате читања онлајн садржаја.

"Гугл" је објавио да од појединачних медијских организација зависи да ли ће њихове приче бити укључене у сервис "Гугл њуз" и да оне на једноставан начин могу да буду уклоњене уколико компаније то пожеле.

"Информативне организације потпуно контролишу да ли и у којој мјери се њихови садржаји појављују у резултатима претраге интернета", наводи се у саопштењу.

У тексту се додаје да медији "постављају садржаје на интернет, јер желе да они буду пронађени" и да "веома мало њих не жели да њихов материјал буде укључен у `Гугл њуз` и претрагу интернета".

"Уколико објављивачи желе да њихов садржај буде уклоњен, све што треба да учине јесте да нам то кажу", додаје "Гугл".

У саопштењу се напомиње да је претрага интернета "изузетан извор за промоцију" информативних кућа, јер сваког минута могу да добију "око 100 000 отварања сајта".

"Њуз корпорација" посједује велики број дневних листова, укључујући "Њујорк пост" и "Тајмс". Компанија планира да ускоро почне наплаћивање читања онлајн садржаја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog