Svijet

Преузели 300 група на Фејсбуку да укажу на угроженост онлајн података

САН ФРАНЦИСКО - Активисти тврде да су преузели контролу над близу 300 група на друштвеној интернет страници "Фејсбук" како би указали на лакоћу угрожавања онлајн репутација.


Активисти из организације која себе назива "Контролишите ваше податке" (Control Your Info) тврде да су преузели контролу над 289 група на "Фејсбуку" и да је то било лако учинити због лоших административних подешавања.

"Ово само једноставно показује рањивост друштвених медија. Ако изаберете да се изложите на интернету онда будите сигурни у то да су изражаји ваши, а не да то чине `спамери`. Ово није нека врста тактике застрашивања, није хакерски упад, то само показује да може да се користи и да је кориштено на веома лош начин", наводи се у саопштењу активиста.

Према тврдњама активиста, њихов мотив је безазлен и више је "преузимање контроле", а не хакерски упад у "Фејсбук групе."

"Фејсбук" је саопштио да није било хакерског упада и да повјерљиве информације нису угрожене.

У саопштењу се истиче да су нападнуте групе оставили администратори или власници због чега су остала отворена врата да други чланови те групе постану администратори.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog