Republika Srpska

Активижн: Игрица "Модерно ратовање 2" донијела добит од 300 милиона долара

BАШИНГТОН - Компанија „Активижн паблишинг“ саопштила је да је видео игрица „Модерно ратовање 2“ (Мodern warfare 2) донијела приход од 300 милиона долара током првог дана продаје, чиме је потукла чак и холивудске филмове.


У САД и Великој Британији продато је 4,7 милиона копија шестог наставка из серијала „Дужност зове“ , што је донијело приход од 310 милиона долара. „Серијал `Дужност зове` (Call of duty) постао је културни феномен који указује на значај видео игара као медија за забаву“, изјавио је директор „Активижна“ Мајк Грифит.

 

Компанија очекује да ће остварити рекордну зараду од наслова чије се прво издање појавило на тржишту 2003. године. Наруџбе у претпродаји по цијени од 60 долара већ су обориле све рекорде у историји „Активижна“. У шестом наставку овог серијала играч постаје члан специјалне војне јединице која се бори против руске ултранационалистичке терористичке групе.

Борбе се одвијају у Русији, Авганистану, Казахстану, Бразилу и у орбити. Игра је у најави привукла и критике, јер играч у једној епизоди бива увучен у масакр над цивилима на аеродрому.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog