Sport

Партизан пукао у Литванији

ВИЛЊУС - Кошаркаши Партизана доживјели су тежак пораз од Лијетувос Ритаса 78:56 (26:22, 18:17, 22:7, 12:10) у четвртом колу у Групи Б Евролиге.


У првом полувремену Партизан је добро парирао ривалу, а оба тима су имала своје поентерске периоде. У трећој четвртини домаћи играчи су потпуно разбили игру 'црно-белих' па су серијом 22:7 дошли до двадесет поена предности коју су рутински сачували до краја.

Најефикаснији Литванац био је Гецевичиус са 19 поена и пет асистенција, а Александар Марић је скупио 15 и десет скокова.

Поред Гецевичиуса (3/4 за три) још четири играча Лијетувоса су имала десет или више поена. Завацкас је убацио 13 (4/4 за три), Бејнс и Бјелица по 12, а Поповић десет и пет асистенција.

Као и Марић, који је забиљежио 'дабл-дабл', и плејмејкер Бо Лестер Мекејлеб је убацио 16 поена али је имао само једну асистенцију. Лоренс Робертс је убацио седам поена и имао шест скокова, али је изгубио и пет лопти.

Литванци су се успјели 'одлијепити' половином првог периода када су кошаркаши Партизана изгубили неколико лопти и дозволили противнику да преко контри направи серију и дође до 17:9, а у тиму Лијетувос Ритаса предњачио је Завацкас који је погодио сва три шута за три поена.

'Црно-бели' до краја периода ипак смањују заостатак на 26:22 , а најбољи играч српског шампиона у овом диелу игре био је Александар Марић који је био непогрјешив из рекета (4/4) и убацио једно додатно бацање.

Други период боље је отворио домаћи тим који је брзо стигао до 31:22, а прве поене за 'црно-беле' убацио је Бо Лестер Мекејлеб који је погодио тројку. Поентерску улогу у тиму из Виљнуса преузео је Гецевичијус, а његов тим је половином четвртине стигао до 11 поена предности (38:27).

Међутим, 'црно-бели' у наставку успостављају контролу у одбрани и добрим нападом смањују разлику на 40:37. То као да је потпуно пореметило Литванце који праве неколико грешака приликом додавања па пропуштају да реализују три-четири напада, али 'црно-бели' не користе прилику па на полувреме одлазе са пет поена заостатка, 44:39.

Слично као и у другој четвртини, и трећу су много боље отворили играчи Лијетувоса који су брзо стигли до 15 поена предност (54:39). У првих седам минута направили су серију 22:5 па су повели 66:44, а прве поене из игре за Партизан постигао је Јан Весели у петом минуту периода.

'Црно-бели' нису имали рјешења у нападу што се одразило и на одбрану. Поред Завацкаса и Гецевичиуса разиграо се и Бејнс који је стигао до 12 поена, а сјајно је асистирао Бојан Поповић. У тиму Партизана нико није успијевао да се издвоји, па ни Марић. После 30 минута резултат је био 66:46.

Последња четвртина била је наставак претходне. Лијетувос је сјајно играо у нападу и одбрани, а 'црно-бели' су наставлили са грешкама и фауловима у нападу па су Литванци још више подигли предност (73:49).

У првих пет минута Партизан је убацио само три поена, па је укључујући и трећу четвртину за 15 минута убацио само десет. До краја меча ништа се значајније није промијенило па је Лијетувос Ритас славио убедљиву побједу 78:56.

Литванци сада имају три побједе и само један пораз, док су 'црно-бели' у потпуно супротној ситуацији са само једним тријумфом и три пораза. У следећем, петом колу Партизан дочекује грчки Олимпијакос који ће у 'Пиониру' гостовати за двије недеље.

Партизан: Робертс 7, Синовец, Мекејлеб 16, Кецман 3, Милошевић 2, Рашић, Лешић, Митровић 1, Марић 16, Весели 4, Ђекић 2, Вранеш 5.

Лиетувос Ритас: Поповић 10, Бабраускас 2, Гиневичиус, Боровњак 4, Бјелица 12, Гецевичиус 19, Завацкас 13, Бутерлевичиус, Јамантас 6, Синика, Бејнс 12, Браздаускис.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog