Republika Srpska

Дрвар, Грахово и Гламоч: 1.811 незапослених

ЛИВНО - У три повратничке општине - Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч на крају септембра евидентирано је укупно 1.811 незапослених лица, што је за три одсто више него у истом периоду прошле године, подаци су Завода за запошљавање Ливањског кантона.


Највише незапослених евидентирано је у општини Дрвар - 1 038, затим у Гламочу - 541 а најмање у Босанском Грахову - 232 лица.

Овакво стање резултат је изузетно тешке економске и социјалне ситуације и катастрофалног стања у привреди у општинама које су тешко страдале у рату.

Према подацима надлежних општинских служби у овим општинама, у којима живи већином српско становништво, од потписивања Дејтонског споразума вратило се укупно око 14 000 пријератних становника. У општину Дрвар вратило се око 8.000, Босанско Грахово 3.500 и Гламоч око 2.500 становника.

Захваљујући природним ресурсима, прије свега шумском богатству, у Дрвару, Босанском Грахову и Гламочу прије рата скоро да није било незапослених, док је данас у све три општине запослено укупно око 2.000 лица или око 14 одсто повратничке популације.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog