Politika

Глухаковић: Крсмановић прича као Силајџић

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске и члан Социјалистичке партије Предраг Глухаковић рекао је да je начелник општине Фоча Здравко Крсмановић увео санкције према Влади РС и да не жели с њом да сарађује зато што му је много ближе Сарајево него Бања Лука.


"Крсмановић је направио и политички и сваки други отклон у односу на Владу РС, јер жели Фочу да приближи Сарајеву и да је удаљи од Бање Луке. Ми социјалисти не дијелимо то мишљење и не можемо се сагласити са таквим иступима. Морамо направити велики отклон од те политике која говори да је Сарајево главни град РС и да све треба да се врти око Фоче", рекао је Глухаковић.

Он је навео да Крсмановићев однос према Влади РС која је учинила много за све локалне заједнице, па тако и за Фочу, недвосмислено говори да је он против Српске, односно да је за њено укидање и за то да БиХ треба да има много веће надлежности.

"Само из области трговине и туризма Влада РС је у Фочу много уложила током Свјетског првенства у рафтингу. Намјерава да купи дио предузећа `Маглић`, односно енергану и да је стави у функцију, уређује се Национални парк Тјентиште, а ту су и многе друге инвестицији које ће и Фочу развити у сваком смислу", нагласио је Глухаковић.

Он је подсјетио да је Крсмановић прије четири године изјавио да треба укинути ентитете, додајући да се он залаже за политику лидера Странке за БиХ Хариса Силајџића о унитаризацији БиХ и укидању Српске.

Глухаковић је рекао да је такав политички став неприхватљив и да је 90 одсто чланова Социјалистичке партије забринуто због Крсмановићевих непримјерених, неодмјерених и неистинитих изјава које умногоме, управо, и подсјећају на оне које се могу чути од Хариса Силајџића.

Он је навео да Крсмановић обилази општинске одборе међу којима, такође, шири неистине о Влади РС и премијеру Српске.

Глухаковић, који је један од оснивача Социјалистичке партије, рекао је да је непримјерена Крсмановићева изјава да је Социјалистичка партија без окуса, боје и мириса, тумачећи то његовом амбицијом да преузме кормило странке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog