Društvo

Завршава се први талас новог грипа у Србији

БЕОГРАД - Велики талас новог грипа који је захватио скоро цијелу Србију полако се завршава, изјавио је члан Радне групе за пандемију Министарства здравља Бранислав Тиодоровић.


Он је рекао да је у посљедњих неколико дана у већини градова забиљежен пад броја новообољелих, док је стање у Београду оцијенио као "смиривање епидемиолошке ситуације".

Тиодоровић је рекао да ће Србију "врло брзо после завршетка овог таласа" погодити још један талас новог грипа, који би требало да буде врло сличан овом.

Он је нагласио да прави пандемијски удар новог грипа Србију очекује тек у фебруару сљедеће године, са почетком другог полугодишта у школама.

Влада Србије потврдила је јуче одлуку о набавци вакцина против новог грипа, а првих 500 000 доза у Србију би требало да стигне најкасније до половине децембра.

У Србији је до јуче потврђено 266 случајева оболијевања од новог грипа, а осам особа је умрло, саопштено је из београдског Института "Батут".

Посљедњи смртни случај регистрован је 10. новембра код пацијенткиње са тешком клиничком сликом грипа која је била хоспитализована у јединици интензивне његе инфективног одјељења Опште болнице у Крушевцу.

На болничком лијечењу је 508 особа са обољењима сличним грипу, а тринаест особа је на респиратору.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog