Društvo

Окончање Плавшићкине турнеје у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Бивша предсједница Републике Српске Биљана Плавшић изјавила је данас у Бијељини да је задивљена развојем Српске и нагласила да је то резултат добре политике коју води премијер РС Милорад Додик.


"Задивљена сам развојем РС, Бањалуке прије свега, у којој сам провела два дана, али и других крајева Српске. Много сам сазнала и видјела", рекла је Плавшићева за Срну.

Она је нагласила да премијер Додик зна да води политику, иако је под страшним притисцима.

"Без притисака се не може показати максимум, а у овом случају се показује максимум", рекла је Плавићева.

Плавшићева је нагласила да ју је премијер Додик посјећивао у затвору, те да је имала редовне информације о ономе шта се дешава у Српској.

"Његове посјете у затвору давале су ми подстрека да издржим, као и посјете мог пријатеља и сарадника Светозара Михајловића и других бројних мојих пријатеља који су ми помогли да преживим", рекла је Плавшићева.

Она је посјетила данас, након дводневног боравка у Бањалуци, и Бијељину за коју је, како каже, везују бројни пријатељи и њени дугогодишњи сарадници.

"Прво сам посјетила владику Василија. Интересантно је да су ме владика Василије и премијер Додик посјетили само један дан након ослобађајуће одлуке Хашког трибунала. За туговање сам била довољна сама себи, али ми је за ту радосну вијест требао неко мој да подијелим ту радост, а они су били ту. Била сам пресрећна", рекла је Биљана Плавшић.

Она је навела да се у претходном периоду редовно информисала о свему што се догађа и да је била увијек у току.

"Подржавала сам све што се дешава овдје и просто сам зачуђена како један човјек може толико много да учини и, Богу хвала, то је учињено у РС. Да није било тако било би ми много теже данас, али и за вријеме проведено у затвору", рекла је Плавшићева.

Према њеним ријечима, када је видјела колико РС напредује, радовала се том њеном успјеху.

Она је навела да је само један дан недовољан да се сагледа шта је све постигнуто у Бијељини, те да ће у Бијељину доћи поново.

Коментаришући чињеницу да је прије 11 година своје повјерење баш у Бијељини поклонила Милораду Додику као будућем, али и данашњем премијеру, за коју многи сматрају да је био судбински и историјски тренутак за РС, Плавшићева је рекла да Додик зна како се води политика и да су резултати видљиви широм Српске.

Плавшићева се у разговору са пријатељима у просторијама Општинског одбора СНСД-а присјетила дана када је премијер Додик добио први свој мандат, на Крстовдан 1998. године.

"Тада сам рекла: `Ова Влада је крштена`", подсјетила је Биљана Плавшић.

Пријатељи у СНСД-у Бијељина уручили су бившој предсједници РС пригодне поклоне, а Плавшићева се сусрела и поклоне размијенила и са сином покојног Љубише Савића Маузера, Александром, као и Маузеровом супругом Бојаном Савић, некадашњом предсједницом Кола српских сестара.

Након краткотрајног дружења са Милицом Марковић, послаником у Парламенту БиХ и предсједником ОО СНСД Бијељина, која се са бившом предсједницом РС видјела посљедњи пут 2001. године, пред њен одлазак у Хаг, Биљана Плавшић кратко је посјетила и новоизграђени Саборни храм Пресвете Богородице, као и манастир Свети Никола у Етно селу "Станишићи" код Бијељине, након чега се вратила у Београд у коме намјерава да живи пишући своју трећу књигу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog