Društvo

Обновљене куће повратницима у Котор Варош

КОТОР ВАРОШ - Министар за људска права и избјеглице БиХ Сафет Халиловић и начелник општине Котор Варош Недељко Кнежевић свечано су данас уручили кључеве 27 обновљених повратничких кућа њиховим власницима.


Кнежевић је рекао да је за реконструкцију 27 кућа Бошњака и Хрвата средства у износу од 550.000 КМ обезбиједио Фонд за повратак и избјегла лица БиХ.

"Проблеми са којима се сусрећу повратници и домаће становништво, као и проблеми избјеглих и расељених лица биће презентовани Фонду за повратак у допису који ће садржавати пројекте и проблеме са којима се сусрећемо и тражићемо помоћ, како од федералног тако и Министарства РС, да помогну у реализацији инфраструктурних пројеката, проблема је пуно, али трудићемо се да их заједнички рјешавамо", рекао је Кнежевић.

Халиловић је изјавио да је Министарство у овој години путем различитих облика самоодрживости повратника и расељених лица укупно у которварошкој општини издвојило око 1.300.000 КМ, да је руководство которварошке општине на вријеме обавило свој дио посла и да ће се овој општини у наредној години настојати да издвоји значајна средства, која неће бити мања него у претходном периоду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog