Društvo

Томпсон није био у посјети Рацингеру, већ на аудијенцији

БЕОГРАД - Хрватски контоверзни пјевач Марко Перковић Томпсон није био у посјети папи Бенедикту Шеснаестом, већ је присуствовао општој недјељној аудијенцији којој присуствује хиљаде људи, изјавио је амбасадор Србије у Ватикану Владета Јанковић и додао да Србија нема потребе да због тога реагује.


Јанковић је навео да то није била посјета, него да поглавар Римокатоличке цркве недјељно приређује опште аудијенције којима присуствују хиљаде људи, од којих педесетак добију прилику да прођу поред папе и да се поклоне, цјеливају руку и задрже се у разговору десетак секунди.

Ту је прилику, додаје Јанковић, имао и Томпсон, али за избор тих педесетак људи пресудну улогу имају локалне цркве, преносе београдски медији.

"У овом случају је то, претпостављам, предложила Католичка црква у Хрватској, а Србија у вези са тим нема потребе да реагује", рекао је Јанковић.

Хрватски медији јуче су јавили да је поглавар Римокатоличке цркве папа Бенедикт Шеснаести примио хрватског контроверзног пјевача Марка Перковића Томпсона и његову породицу.

Томпсон, који је код папе био са женом и троје дјеце, уручио је католичком поглавару ЦД са својим пјесмама.

Ову посјету Томпсону су, наводно, предложили црквени кругови, што је он прихватио са одушевљењем као "велики вјерник", навели су медији у Хрватској.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog