Društvo

Постоје и радне обавезе, а не само права

БАЊА ЛУКА - Премијер Републике Српске Милорад Додик потврдио је да су запослени у Влади РС јутрос враћени с посла, јер су дошли послије осам часова.


"Постоје радне обавезе, не постоје само права. Пише да се на посао долази у осам сати, а они који су дошли касније, враћени су са посла", рекао је Додик новинарима у Бањoj Луци.

На питање какве ће мјере против њих бити предузете, Додик је одговорио да постоји Правилник о раду, диспциплинска одговорност и друге мјере.

"Чућете. Постоји правилник о раду, дисциплинска одговорност и то је нешто што мора да се поштује. Радници у управи имају привилигован положај, прије свега, зато што раде у оваквој згради, имају сигурне и стабилне изворе плата и морају да се одговорније односе према својим обавезама, а не да их олако схвате", поручио је премијер РС.

Он је најавио да је ово само почетак и да ће бити предузето још мјера према неодговорним запосленицима.

Премијер РС јутрос није дозволио улазак у зграду Владе запосленима који су закаснили на посао.

Додик је наредио да се зграда Владе закључа у 8.00 часова због чега је неколико десетина запослених остало испред зграде.

Премијер Додик је раније у више наврата изјављивао да у Влади РС има доста административних радника који не раде одговорно свој посао и да у тој области треба увести ред.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog