Politika

Дачић: ЕУ јекрива што су становници Косова без ''либералних'' виза

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да предстојећу визну либерализацију неће моћи да искористе грађани Србије који живе на Косову и Метохији, истакавши да је то жељела ЕУ, а не српска Влада.


"Власници пасоша који имају пребивалиште на Косову и Метохији биће изузети из визне либерализације, пре свега, због криминала који влада у тамошњој популацији", рекао је Дачић .

Он је навео да су грађани са Косова и Метохије изузети из визне либерализације "пре свега због криминала који постоји у албанској популацији широм западне Европе" и што би укидање виза и њима "значило отварање врата за ширење криминала".

Дачић је одбацио тврдњу да Београд таквом одлуком индиректно признаје независност Косова, рекавши да је управо супротно и да се "том одлуком признаје суверенитет Србије на простору Косова и Метохије".

Он је навео и да је "више десетина хиљада косовских Албанаца" поднијело захтјев за српски пасош.

Одговарајући на питање о учешћу косовских Срба на локалним изборима на Косову, Дачић је рекао да званични Београд никако не може да позове Србе да учествују на изборима, "јер би тиме била призната та институција".

Он је додао да је на самим Србима "да одлуче шта је боље за њих саме" учешће или бојкот.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog