Društvo

Највећа вакцинација у Србији икад

БЕОГРАД - Министар здравља Србије Томица Милосављевић изјавио је да ће вакцинација против новог грипа у Србији, која почиње средином децембра, по масовности бити највећа икада спроведена имунизација у овој земљи.


"Вакцинација против новог грипа, која ће у Србији почети средином децембра, биће спроведена тако да велики број грађана буде вакцинисан у кратком року и без непотребних гужви", рекао је Милосављевић приликом посјете београдском Институту за имунологију и вирусологију Торлак.

Он је додао да ће вакцинацијом против новог грипа у року од неколико недјеља бити обухваћено неколико стотина хиљада људи.

Према Милосављевићевим ријечима, када стигну у "Торлак", вакцине ће у најкраћем року бити дистрибуиране на 23 мјеста у Србији, у институте и заводе за јавно здравље.

Милосављевић је поновио да је вакцина најбоља могућа заштита против новог грипа и да код милиона људи који су је до сада примили није било никаквих опасности нити контраиндикација.

Директор института "Торлак" Ранко Дакић рекао је да ће вакцине у тој установи бити чуване у најбољим могућим условима и да морају бити дистрибуиране пет дана по пријему.

Он је најавио да би "Торлак" у марту требало да почне производњу вакцина против новог вируса грипа типа А Х1Н1.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog