Društvo

Срби на "Косово" са пасошем

ПРИШТИНА - Српско национално вијеће Косова и Метохије оцијенило је апсолутно неприхватљивом најаву Косовске полицијске службе /КПС/ да ће грађани Србије убудуће на територију Косова моћи да уђу само са пасошем, те позвало међународну заједницу да одмах реагује и стави ван снаге нелегалну и нелегитимну одлуку привремених институција на Косову.


СНВ Косова и Метохије наводи да је ова најава показатељ да међународна заједница и мисија ЕУ на Косову не раде у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН, већ представљају посматраче у процесу који нелегалне институције из Приштине воде по међународно непризнатим планом Мартија Ахтисарија.

Вијеће је упозорило да ће, уколико међународна заједница хитно не реагује на овакав став институција у Приштини, сва одговорност за могуће посљедице припасти управо међународним преставницима у покрајини, прије свега Унмику и Еулексу.

Портпарол КПС-а Арбер Бека раније је рекао да је свим грађанима Србије и Црне Горе, као страним држављанима, за улазак на Косово потребан пасош.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog