Društvo

Jапанци стипендирају Зворничане

ЗВОРНИК - У Зворнику је данас 17 студената потписало Споразум о стипендирању у 2009/2010. школској години из Намеката фонда Јапан, који пружа подршку у образовању дјеце и омладине на подручју зворничке општине.


Висина стипендије је по 130 КМ, а корисници ће је примати десет мјесеци.

Повјереник Намеката фонда Изет Мехинагић рекао је да су основни критеријуми за додјелу стипендија - дјеца повратници без родитеља или изразите социјалне потребе, као и добар успјех на студију.

Мехинагић, који је и помоћник министра саобраћаја и комуникација Федерације БиХ, позвао је студенте да добро уче, јер ће тиме стећи услове за продужење стипендије и у наредној школској години.

"Намеката фонд је обезбједио у овој и за наредну студентску годину стипендије, чиме ће студенти који добро уче осигурати унапред стипендије", рекао је Мехинагић.

Он је истакао да постоји договор и са партенрима Намеката фонда, као што су федерално Министарство за избјегла и расељена лица, општина Тузла, те "Ипса" и "Партнер" из Сарајева, да учествују у стипендирању студената.

Реализација стипендија и подршка у образовању дјеце повратника на подручје зворничке општине врши се путем Удружења за одржив повратак "Подриње", са сједиштем у Зворнику.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog