Politika

Након Јосиповића и Приморац говорио мостарским Хрватима

МОСТАР - Независни кандидат за предсједника Хрватске Драган Приморац изјавио је данас у Мостару да сања нову Хрватску у којој Хрвати из БиХ неће бити терет, већ благослов и понос.


"Повући ћу паралелу између Америке, о којој је говорио Барак Обама, и Хрватске, о којој говорим ја. Он је сањао нову Америку, а ја сањам нову Хрватску. Она ће се и догодити, а Хрвати у БиХ, тој новој Хрватској неће бити терет, него благослов и понос", нагласио је Приморац.

Говорећи о односу Хрвата у БиХ, Приморац је оцијенио да је подјела ХДЗ била недопустива и да је она, како је рекао, инсценирана из Загреба.

"Један од најсрамотнијих догађаја који се догодио у новијој историји Хрватске јесте дозвола подјеле Хрвата у БиХ на два ХДЗ. Још само недостаје трећа политичка опција и да Хрвати у БиХ буду поптуно уништени", рекао је Приморац.

Он је најавио да ће, као будући нови предсједник Хрватске, искористити све инструменте како би Хрвати у БиХ били једно.

Он је се приликом данашње посјете Мостару састао са представницима борачких удружења и положио вијенце на споменик погинулим хрватским борцима испред Хрватског дома "Херцега Стјепана Косаче".

Посјета Херцеговини биће настављена у Међугорју.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog