Republika Srpska

Привремено се зауставља производња ''пунта''

КРАГУЈЕВАЦ - Министар економије Србије Млађан Динкић изјавио је да ће због штете проузроковане пожаром у крагујевачкој "Застави" привремено бити заустављена производња "пунта".


Након обиласка погона, у којем је избио пожар, Динкић је рекао да ће Влада учинити све да што прије буде покренута производња и да је захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца штета минимизирана.

Динкић је истакао да је најважније да нема људских жртава, а оно што је уништено моћи ће да се поправи за пар седмица.

Истрага ће утрврдити тачан узрок пожара, рекао је Динкић додавши да је пожар избио на дијелу гдје се уклања стара опрема фабрике и гдје је радове изводила "Гоша" из Смедеревске Паланке.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић и генерални директор Групе "Застава возила" Зоран Радојевић најавили су да ће се вечерас до 22.00 часа знати колика је материјална штета причињена усљед пожара и када ће поново бити покренута пороизводња "пунта".

Представник за штампу фабрике "Застава аутомобили" Јадран Солдић најавио је да ће ФИАТ учествовати у отклањању посљедица пожара и помоћи да на најбољи могући начин буде омогућено да фабрика настави са радом.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog