Politika

Ђокић: Не мијењамо ништа у политичком смислу

БАЊА ЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је синоћ да ова странка нема шта да мијења у политичком смислу и најавио промјене у оперативном и организационом дјелу.


"Зна се тачно која је наша политичка идеја и профил странке. СП је аутохтона партија у РС и БиХ и тежићемо да стварамо свијест у јавности да је алтернатива у социјалистичкој идеји, чија је суштина борба за економски развој и социјалну сигурност", рекао је Ђокић новинарима након Петог конгреса СП на којем је поново изабран за предсједника партије.

Ђокић је најавио да ће СП и у наредном периоду бити дио политике која ће на најбољи могући начин радити за добро свог народа.

Он је рекао да се на Конгресу није хтјело даље расправљати о политици његовог противкандидата Здравка Крсмановића са којом се СП не може идентификовати.

На данашњем Конгресу за Ђокића је гласало 165 делегата, а за Крсмановића 124.

Крсмановић је рекао да је сигуран да он представља 90 осто воље бирача социјалиста у РС и да има подршку више од 75 одбора, те да је, како је навео, рад са делегатима, могући притисци и све оно што води један изборни циклус доведен до овог резултата.

Према његовим ријечима, побиједила је демократија и у политичким партијама почео се појављаивати и простор за демократизацију.

Он је рекао да је његов примјер показао да никада у једној партији не треба да буде само један кандидат.

"Сукоб програма, идеја и мишљења треба да буде нешто што је водиља у политичком животу партија у РС", оцијенио је Крсмановић и додао да СП мора да буде политичка алтернатива, а идеја социјалне правде је једино могуће рјешење за људе и у РС и у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog