Republika Srpska

Нико не контролише лијекове у велепродаји

БАЊА ЛУКА - Директор Управе за инспекцијске послове Федерације БиХ Ибрахим Тирак тврди да нико не контролише лијекове у велепродаји.


Тирак је рекао да сада нису сигурни ни у шта, што се тиче увоза и домаће производње лијекова и да нису ни одговорни, јер је Закон о лијековима предвидио да се инспекција формира на нивоу БиХ.

Говорећи о храни коју БиХ увози, Тирак је рекао да је једино срећа што Европа чува БиХ од лоше хране.

"Не једемо ми тако лошу храну. Прича о увозу смећа и другој класи, није тачна. Не можемо причати ни о лошој производњи држава у окружењу јер Србија, Хрватска и Словенија имају традиционално добре производе", рекао је Тирак и додао да су и домаћи производи јако добри и квалитетни.

Он сматра да треба пооштрити казне за рад на црно, које требају бити вишеструко веће од доприноса који се плаћају за раднике.

"Садашње казне су минималне. За физичко лице она износи од 500 КМ, а за правно 1.000 КМ и исплати им се имати раднике на црно", рекао је Тирак и додао да би увођење "огромних казни" довело до реда у овој области.

Говорећи о пројекту "Мала гиљотина" прописа, Тирак је објаснио да је то огроман пакет измјена прописа, што је одавно требало да буде урађено.

"Све смо припремили и идемо према Влади ФБиХ. Комплетан Закон заштите на раду је био југословенски, а тиме и казне у динарима. То је смијешно. Када би се неке казне преиначиле у КМ, оне би износиле 15 фенинга. Не исплати се написати налог за тај новац, јер је скупљи тај папир за налог", истакао је Тирак.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog