Društvo

Oд данас обавезна зимска опрема

БАЊА ЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по сувим коловозима, а возачи се упозоравају на одроне у усјецима и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза РС.


Због санације и реконструкције градског моста у Челинцу, саобраћај моторних возила ће 22. новембра бити потпуно обустављен и преусмјерен преко мостова у насељима Бабићи и Шамац.

У зони клизишта на магистралном путу Фоча-Гацко у току су радови, због чега од 7.00 до 17.00 часова долази до 15-минутних обустава саобраћаја, а за теретна возила са приколицом и шлепере на снази је забрана саобраћаја до 21. децембра.

Због радова у тунелима Зворник 1 и 2, на магистралном путу Дрињача-Зворник, и Вратар 1, 2 и 3, на магистралном путу Гацко-Тјентиште, саобраћај се повремено обуставља до 30. новембра.

У тунелу Миљевина, на магистралном путу Миљевина-Брод на Дрини, због радова долази до повремених 20- минутних обустава саобраћаја.

Због извођења радова на реконструкцији моста у Јошаници, Вогошћанска петља, саобраћај је потпуно обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Из АМС РС подсјећају да је посједовање зимске опреме законски обавезно од данас до 15. априла наредне године.

Под зимском опремом коју треба да имају моторна возила у зимским условима подразумијевају се ланци за снијег спремни за постављање на погонске точкове, гуме минималне дубине газећег слоја четири милиметра с тим да гуме на погонским точковима морају бити зимске или гуме са ознаком МС, М+С, М&С.

За теретна возила и аутобусе у зимску опрему убраја се и лопата и врећа пијеска.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog