Društvo

Ливно: Млади се све више трују

ЛИВНО - Средњошколци на подручју Ливањског кантона све више су склони конзумирању дрога, алкохола и цигарета, резултати су анкете коју је међу ученицима средњих школа провео кантонални Завод за јавно здравство.


Директора Завода Дијана Мамић изјавила је новинарима да је циљ анкете, којом је обухваћено око 1 200 ученика свих средњих школа у Ливну, Томиславграду, Купресу, Гламочу и Дрвару, био да се провјере навике младих од 15 и 18 година, а резултати су поражавајући.

"Млади много пуше, пију алкохолна пића и конзумирају опојне дроге. Анкета је показала да у многим породицама ученика ни један од родитеља није запослен, а њихова дјеца дневно троше у просјеку 10 и више КМ, већином на цигарете и алкохол", нагласила је Мамићева.

Оцјенивши резултате анкете упозоравајућим и забрињавајућим, Мамићева је најавила одржавање јавне трибине о навикама ученика средњих школа на коју ће бити позвани директори школа и просвјетни радници, начелници општина и представници центара за социјални рад, МУП-а, здравствених установа, вјерских заједница и грађани.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog