Društvo

Сарајево: Радионица о квалитету на приватним високошколским установама

САРАЈЕВО - У Сарајеву ће данас и сутра бити одржана радионица под називом "Осигурање квалитета на приватним високошколским установама у БиХ", чији је циљ пренос европских искустава у БиХ о приватном сектору у високом образовању, његовој регулацији и обезбјеђењу квалитета.


Агенција за развој високог образовања и обезбјеђивање квалитета БиХ саопштила је да ће на радионици домаћи и аустријски експерти изнијети искуства и перспективе БиХ, Аустрије и других европских земаља када је ријеч о приватном сектору у високом образовању, те његовој регулацији.

Радионица ће бити прилика да се представнцима министарстава и високошколских установа представе активности на акредитацији високошколских установа, њихова улога и обавезе у поступку акредитације, која ће почети почетком наредне године.

На радионици ће учествовати представници свих надлежних министарстава образовања - Министарства цивилних послова БиХ, Министарства просвјете и клутуре Републике Српске и кантоналних министарстава образовања у Федерацији БиХ, те приватних високошколских установа у БиХ и организација које се баве реформом високог образовања у БиХ.

Организатори радионице су Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ и Регионална канцеларија Аустријске кооперације Сарајево.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog