Politika

Инцко информисао Жбогара о напретку БиХ

САРАЈЕВО - Високи представник за БиХ Валентин Инцко информисао је министра иностраних послова Словеније Самуела Жбогара о напретку који је БиХ остварила на путу евроатлантских интеграција, о испуњавању услова за затварање ОХР и транзицији ка мисији предвођеној ЕУ, као и о свеукупним напорима који се тренутно предузимају како би БиХ постала ефикаснија држава.


Забринути због трогодишњег политичког застоја који је угрозио провођење кључних реформи и резултирао захлађењем односа између лидера коалиције на власти, Инцко и Жбогар су се сагласили да ће ЕУ и међународна заједница наставити са радом како би БиХ прерасла у стабилну и одрживу демократску земљу на путу ка интеграцији у ЕУ.

Инцко је истакао да је циљ међународне заједнице у БиХ да нормализује статус БиХ како би наставила својим путем ка пуној интеграцији у европске и евроатлантске институције као суверена и стабилна демократска земља -
саопштено је из ОХР.

"Босанскохерцеговачки политичари морају преузети одговорност за будућност њихове земље" - нагласио је Инцко.

Жбогар је нагласио да је БиХ важан партнер за Словенију.

"Наша заједничка прошлост, личне везе и трговина значе да имамо посебан интерес да обезбједимо да БиХ постигне напредак ка ЕУ. Брине нас што пречесто виђамо да се трговина и економија потискују у други план" - рекао је Жбогар.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog