Politika

Човић: ХДЗ ће наставити разговоре о уставним промјенама

САРАЈЕВО - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић истакао је данас у разговору са министром иностраних послова Словеније Самуелом Жбогаром да ће ХДЗ БиХ наставити разговоре са представницима међународне заједнице о уставним промјенама водећи се начелима која је потписао у крешевској декларацији.


"ХДЗ БиХ ће наставити разговарати са представницима међународне заједнице о уставним промјенама у БиХ водећи се начелима која је ХДЗ БиХ потписао у Крешевској декларацији, Прудском процесу и која су усвојена на сједницама Главног одбора и Националног вијећа ХДЗ БиХ", рекао је Човић.

Он је додао да је у тим начелима јасно речено како су за хрватски народ у БиХ једина исправна и прихватљива рјешења она која ће осигурати истинску уставну једнакоправност сва три конститутивна народа у БиХ.

Из ХДЗ БиХ наводе да се у Декларацији ХДЗ БиХ о уставним промјенама истиче да су Хрвати, Бошњаци и Срби суверени и конститутивни народи БиХ и да сва уставна и законска рјешења морају осигуравати једнака права и одговорности за сва три конститутивна народа и сваког грађанина БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog