Politika

Стигла овјерена копија Дејтонског споразума

САРАЈЕВО - Амбасадорка Француске у БиХ Мариз Бернио обавијестила је предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Милорада Живковића да јој је француско Министарство спољних послова на његов захтјев доставило овјерену копију Дејтонског споразума са свим анексима.


Овјерену копију Општег оквирног споразума за мир, потписаног у Паризу 14. децембра 1995. године, амбасадорка Бернио ће, у складу са дипломатским правилима, прослиједити Министарству иностраних послова БиХ.

У поводу информације да је овјерена копија Дејтонског споразума достављена Амбасади Француске у БиХ Живковић је изразио захвалност министру иностраних и европских послова Француске Бернару Кушнеру што је брзо и позитивно одговорио на његову молбу.

Живковић је посебно задовољан што ће БиХ коначно испунити своју обавезу и сачинити званичне преводе Споразума на службене језике БиХ, али и посједовати овјерену копију Споразума.

Живковић је 22. октобра уручио амбасадорки Бернио писмо за Кушнера у којем обавјештава власти Француске, земље депозитара оригинала Дејтонског споразума, да власти БиХ не посједују свој примјерак овог споразума и да у БиХ никада није сачињен ни верификован његов службени превод.

Верификацијом службеног превода, истакао је Живковић у писму Кушнеру, било би спријечено изазивање правне несигурности.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog