Društvo

Суд тражи оштрије казне за Главаша

ЗАГРЕБ - Загребачко Жупанијско тужилаштво затражило је веће затворске казне за Бранимира Главаша и осталих петоро осуђених за ратне злочине над Србима у Осијеку у случајевима "селотејп" и "гаража".


Тужилаштво је поднијело жалбу, на пресуду Жупанијског суда у Загребу, којом Врховном суду предлаже да се свим оптуженима повећају казне, због посебно тешких околности у којима су злочини почињени и високог степена кривичне одговорности окривљених.

Главаш, који је побјегао у БиХ, јер посједује држављанство и личну карту те државе, у мају је осуђен на десет година затвора због командне одговорности, јар је припадницима Самосталне ускочке сатније наредио хапшење, мучење и убиство седам српских цивила, чија су тела бачена у ријеку Драву, преносе хрватски медији.

Он је осуђен и за мучење и убиство Чедомира Вучковића и мучење Ђорђа Петровића у гаражи осјечког Секретаријата за народну обрану чији је шеф био 1991. године.

Другооптужени Ивица Крњак осуђен је на осам година затвора, Гордана Гетош Магдић на седам, а остала тројица оптужених у случају "селотејп", Дино Контић, Тихомир Валентић и Здравко Драгић добили су по пет година.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog