Republika Srpska

Душан Мијатовић в.д. генералног директора

БАЊА ЛУКА - Управни одбор "Електропреноса БиХ" именовао је Душана Мијатовића за вршиоца дужности генералног директора и вршиоце дужности извршних директора, те донио одлуку о расписивању јавног конкурса за избор и именовања генералног и извршних директора, изјавио је предсједник УО Ибрахим Чолакхоџић.


"Донесена је одлука о расписивању јавног конкурса за генералног директора и извршне директоре за рад и одржавање система, за финансије и администрацију и правне послове на мандатни период од три године", рекао је Чолакхоџић, додајући да је донесена одлука и о формриању комисије за провођење конкурса.

Он је прецизирао да је за вршиоца дужности извршног директора за рад и одржавање система именован Винко Вукић, за финансије и администрацију Златко Видовић, а за правне послове Рамиз Мехмедагић.

Чолакхоџић је казао да је одлука јуче прослијеђена на сагласност члановима акционарске скупштине премијерима РС и ФБиХ Милораду Додику и Мустафи Мујезиновићу.

"Они би данас требало да се у писаној форми огласе, а уколико то не учине, значи да су прећутно сагласни са одлукама које ће у том случају данас ступити на снагу. Тиме ће бити створени услови да управа компаније почне да ради у пуном капацитету", навео је Чолакхоџић.

Чолакхоџић је казао да је Управа задужена да сходно надлежностима и одговорностима приступи реализацији валидних инвестиционих одлука, обезбјеђењу услова за погонску спремност компаније кроз адекватно инвестиционо и текуће одржавање, као и припреми извјештаје о раду и пословању компаније у прошлом и планове за наредни период.

Он је рекао да је важно нагласити да је Управни одбор јуче радио у пуном саставу и да су сви гласали за одлуке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog