Društvo

Новчане казне за службенике Владе због "продуженог викенда"

БАЊА ЛУКА - Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Влада донијела одлуку да се запосленима у згради Владе који су у петак, 13. новембра, закаснили на посао укине дневница и новембарска плата умањи за 10 одсто, а да ће они који су користили аутомобиле Владе РС послије 22.00 часа у четвртак увече без путног налога бити суспендовани са посла.


Додик је рекао новинарима да је акцијом тестирања понашања запослених у органима управе, када је у 08.00 часова закључана зграда Владе, утврђено да значајан број радника не долази на вријеме на посао.

Он је навео да ће према једном броју запослених у органима управе који показују перманентно кашњење на посао бити покренут дисциплински поступак.

„Сви они који су користили аутомобиле Владе РС послије 22.00 часа у четвртак увече биће суспендовани са посла и против њих ће се водити дисциплински поступак без обзира о коме је ријеч", навео је Додик.

Он је рекао да ће свако онај ко је тај дан користио аутомобил Владе РС послије 22.00 часа, мимо гараже Владе и без путног налога, бити суспендован, без обзира о коме се ради.

Он је потврдио да ће од Нове године министри у Влади РС имати мању плату за 15 одсто, док ће администрација и јавна управа имати плату мању за 10 одсто.

Додик је рекао да постоји приједлог да се од 1. јануара до 31. јуна за три одсто смањи плата у полицији и образовању, а да се од 1. јула врати на садашњи ниво.

Премијер РС је рекао да ће зато бити неопходно донијети закон о тим платама, како би се осигурало да те плате од 1. јула идуће године буду на садашњем нивоу, истичући да би РС тиме начинила уштеде које се очекују у вези са стендбај аранжманом ММФ-а.

„То би на одређен начин показало однос према активностима и одговорностима које службеници у јавној управи имају у обављању свог посла", истакао је Додик.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog