Društvo

РАК за дигитализацију ТВ сигнала

САРАЈЕВО - Генерални директор Регулаторне агенције за комуникацију Кемал Хусеиновић истакао је у разговору са министром комуникација и транспорта БиХ Рудом Видовићем важност подршке и активног учешћа државних институција, представника индустрије и стручне јавности у процесу увођења дигиталне телевизије у БиХ.


Хусеиновић и Видовић сасатали су се циљем формирања ДТТ Савјета и дефинисања активности које треба предузети да би ДТТ форум БиХ успјешно наставио рад на брзом и ефикасном преласку с аналогне на дигиталну земаљску радиодифузију у БиХ у складу са Одлуком Савјета министара БиХ од 17. јуна о наставку рада Форума о дигиталној земаљској телевизији БиХ, саопштио је РАК.

"Пред нама је период у којем ће се радити на изради Акционог плана за реализацију задатака на примјени Стратегије и успјешног преласка на дигиталну земаљску радиодифузију", рекао је Хусеиновић.

Форум о дигиталној земаљској телевизији БиХ првобитно је основан 8. маја 2006. године с циљем израде националне стратегије увођења ДТТ стандарда у БиХ коју је Савјет министара БиХ усвојио 17. јуна ове године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog