Društvo

Напад албанских хакера на ''Ортфото''

БИЈЕЉИНА - Група албанских хакера, која себе назива "Косова елит хакерс" покушала је да уништи податке са православне интернет странице "ортфото" на којој су објављиване фотографије православних светиња и коментари корисника из цијелог свијета.


Администратори интернет странице наводе да су, осим "ортфота", хакери напали још неколико интернет страница на истом серверу који се налази у Пољској.

"Хакери су избрисали све фотографије, али успјели смо да спасимо све сем оних које су постављене за посљедњих три мјесеца", наводи се у саопштењу администратора странице.

На међународном православном и фотографском форуму "ортфото.нет" представљене су фотографије из више од 60 земаља - од Велике Британије до Кине, Јужне Кореје до Кеније.

На страници је регистровано око 2 500 аутора а постављено је више од 20 000 фотографија, док корисници свакодневно објаве 30 до 60 нових, од којих свака буде виђена од 450 до 1 000 пута.

Страницу дневно посјети у просјеку 1 300 корисника свјетске мреже.

"Ортфото" је у посљедњих неколико година организовала и низ самосталних изложби на којима су представљене фотографије које су корисници сами поставили на интернет страницу.

Веза

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog