Svijet

Берлускони: Откуд вам то да ће бити пријевремени избори

РИМ - Италијански премијер Силвио Берлускони одбио је данас могућност одржавања пријевремених избора, одбацујући упозорење предсједника Сената да подјеле у Влади угрожавају његов останак на власти.


„Изненађен сам што видим извјештаје у којима се и даље сугерише да ће пријевремени избори услиједити у најближој будућности. Никада нисам разматрао тако нешто", саопштио је Берлускони.

Он је обећао да ће његова Влада десног центра остати на власти до краја мандата 2013. године.

Коментатори указују на климу нервозе у владајућој коалицији, уз оцјену да су Берлусконијеви лични проблеми ослабили његову контролу над савезницима.

Предсједник Сената Ренато Скифани синоћ је изјавио да Влада неће дочекати крај мандата уколико владајућа коалиције не превазиђе унутрашње спорове.

Италијански листови данас преносе Скифонијево упозорење на насловним странама, а коментатори напомињу да то доприноси могућности расписивања пријевремених избора, пошто је предсједник Сената други у институционалној хијерархији, иза предсједника државе.

„Криза у десном центру, која се развлачи седмицама, одједном је постала много озбиљнија", пише у уредничком коментару на насловној страни лист „Стампа".

Берлускони се овог мјесеца и у јануару враћа у судницу у оквиру два процеса који се воде против њега, након што је у октобру одлуком Врховног суда изгубио имунитет од кривичног гоњења.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog