Svijet

НАТО забринут због септембарских војних вјежби Русије и Бјелорусије

БРИСЕЛ - Чланице НАТО изразиле су данас забринутост због војних вјежби Русије и Бјелорусије недалеко од границе са Пољском у септембру, уз оцјену да је такав потез у супротности са жељом да се побољшају односи са Москвом.


Амбасадори 28 чланица Алијансе су на састанку у Бриселу изразили забринутост поводом размјера вјежби и сценарија у коме је симулиран напад са запада, изјавио је портпарол НАТО-а Џејмс Апатурај.

"Постоји опште увјерење да политичка порука вјежби није била у складу са општим побољшањем политичких односа и практичне сарадње између НАТО-а и Русије", рекао је Апатурај.

Он је додао да брине и чињеница да посмарачи Алијансе нису били позвани на вјежбе.

Пољски министар спољних послова Радислав Сикорски овог мјесеца је у Вашингтону указао на одржавање војних вјежби недалеко од пољске границе и оцијено да би снаге НАТО-а требало да буду размјештене у централној Европи.

Руски и бјелоруски званичници кажу да су вјежбе имале за циљ припрему оружаних снага двије земље за одбијање напада неименованог агресора, а шеф руске дипломатије Сергеј Лавров осудио је коментаре Сикорског.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog