Politika

Mесић у дводневној посјети БиХ

САРАЈЕВО - Предсједника Хрватске Стјепан Месић данас почиње дводневну посјету БиХ током које ће се састати са члановима Предсједништва БиХ, високим представником Валентином Инцком и учествовати у раду годишњег Економског форума за југоисточну Еуропу, најављено је из Месићевог кабинета.


Разговорима ће доминирати теме о стању у БиХ, о напорима међународне заједнице да подстакне процес унутрашњих реформи у БиХ, као и о односима Хрватске и БиХ, додаје се у сопштењу на Месићевом сајту.

Са Месићем ће се данас састати предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић, а потом је предвиђен сусрет државних делегација двије земље, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Комшић и Месић вечерас ће присуствовати обиљежавању 130 година од оснивања Прве гимназије Сарајево у Дому Оружаних снага БиХ.

Члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је јуче да Месић долази у опроштајну посјету БиХ, и, оцјењујући међудржавне односе, изразио наду да ће се са новим предсједником Хрватске направити кораци напријед у добросусједској сарадњи јер, како је навео, Влада Хрватске показује жељу за много бољим односима него што то предсједник Месић ради.

''И поред `слаткоријечивости` предсједник Хрватске Стјепан Месић у два мандата није ништа урадио да се поправе односи двије земље, а чак су, по мом виђењу, његове изјаве које су у посљедње вријеме учестале, допринијеле даљим разликама у БиХ и нестабилности и БиХ и региона у цјелини", рекао је Радмановић.

Састанак Месића са Комшићем и Силајџићем предвиђен је за 11.05 часова, сусрет државних делегација двије земље за 11.25, док је присуство Комшића и Месића обиљежавању годишњице Прве гимназије предвиђено за 19.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog