Republika Srpska

Сарајево: Почиње Регионални економски форум

САРАЈЕВО - У Сарајеву данас почиње дводневни Регионални економски форум за југоисточну Европу, који ће окупити предсједнике држава бивше Југославије, Бугарске, Румуније и Албаније.


Тема овогодишњег Шестог регионалног економског форума за југоисточну Европу, чији је покровитељ Предсједништво БиХ, јесте "Конкуренти и партнери на путу у ЕУ, у условима свјетске економске кризе".

Извршни директор консултантске фирме "Ревикон", која организује овај скуп, Јелена Мисита рекла је Срни да су до сада учешће потврдили предсједник Црне Горе Филип Вујановић, Хрватске Стјепан Месић, Словеније Данило Тирк, Бугарске Георги Парванов, Албаније Бамир Топи, а из кабинета предсједника Србије Бориса Тадића нису могли рећи да ли ће Тадић присуствовати форуму.

Мисита је истакла да ће учесници форума говорити о локалној самоуправи у условима економске кризе, регионалном одговору на кризу, те о компетитивности земаља и региона југоисточне Европе.

Она је потврдила да ће на овогодишњем економском форуму учествовати и градоначелници главних градова земаља региона, представници академске заједнице, економски експерти, те представници водећих компанија регије.

Мисита је истакла да ће један од округлих столова, који ће бити одржани током дводневног форума, бити у суорганизацији са Мадридским клубом, чији би чланови требало да учествују на овој сесији.

Овогодишњи Регионални економски форум одржава се у сарајевском хотелу "Холидеј ин", са почетком у 9.30 часова.

Мисита је рекла да ће предсједници земаља региона другог дана форума говорити о компетитивности земаља југоисточне Европе, након чега ће се у 12.30 часова обратити новинарима.

Регионални економски форум за југоисточну Европу је невладина иницијатива који једном годишње окупља званичнике влада и директоре најперспективнијих компанија.

Прошлогодишњи Регионални економски форум за југоисточну Европу одржан је у Охриду у Македонији.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog