Društvo

Директор ФБИ похвалио рад Полиције РС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор америчког Федералног истражног бироа /ФБИ/ Роберт Милер похвалио је данас рад Полиције Републике Српске, те понудио овој полицијској агенцији помоћ у едукацији и размјени података.


Милер се данас у Источном Сарајеву састао са директором Полиције РС Урошом Пеном који га је овом приликом информисао са организацијом, надлежностима, активностима и регионалном сарадњом ове полицијске агенције.

"Задовољни смо порукама које нам је директор Милер упутио. Изненадило ме је колико он пуно зна и о нашој организацији и о активностима које смо до сада имали. Посебно се захвалио за подршку наше полицијске агенције приликом посљедње акције хапшења осумњичених за тероризам у САД", истакао је Пена, додавши да се Милер интересовао за активности у вези са тероризмом и спречавањем нелегалне трговине дрогом, оружјем и муницијом.

Према његовим ријечима, на састанку је заједнички констатовано да је сарадња полицијских агенција путем ИНТЕРПОЛ-а, ЕВРОПОЛ-а врло важна, али да је најважнија билатерална, непосредна сарадња међу полицијским агенцијама појединачних земаља.

Пена је у изјави новинарима истакао да полиција РС има изванредну сарадњу са официром за везу ФБИ у БиХ, те похвалио досадашњу сарадњу са полицијским структурама као што су ДЕА, ИЦИТАП и ЦИА.

Он је додао да је Милер дошао у посјету Центру јавне безбједности Источно Сарајево, јер је та организациона јединица Полиције РС веома активна.

Директор ФБИ САД Роберт Милер након састанка није желио дати изјаву за медије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog