Politika

Живковић: Ублажена могућност злоупотребе закона

БАЊА ЛУКА - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић рекао је да су дјелимично прихваћени амандман на Кривични закон Клуба посланика СНСД у парламенту БиХ, којим се третира поступак одузимања нелегално стечене имовине, ублажио донекле могућност злоупотребе закона којим се предвиђа одузимање имовине.


Живковић тврди да Тужилаштво БиХ мора додатно да образложи разлоге зашто би се некоме одузела имовина.

Он је подсјетио да је Дом народа у првом читању одбио приједлог измјена и допуна Кривичног закона.

Амандман 14 Клуба посланика СНСД Парламента БиХ у измјенама и допунама Кривичног закона БиХ који се односи на поступак одузимања нелегално стечене имовине дјелимично је прихватио Савјет министара БиХ.

Амандман дефинише да је одредба члана 110 а неразумљива, јер не упућује на основу чега суд може сматрати да постоје "оправдани разлози" да се вјерује да је имовина прибављена кривичним дјелом.

Посланици СНСД тражили су да се члан који прописује да суд може у току кривичног поступка одузети стечену имовинску корист, брише из законских измјена и допуна јер је ријеч о сувише важној материји, која је нова у нашем законодавству и систему да би била регулисана само једним чланом.

Живковић каже да је СНСД био забринут и одредбом Кривичног закона БиХ која минимализује геноцид и холокауст, те да су тим чланом Кривичног закона БиХ недовољно дефинисане већ пресуђене ствари о злочинима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog